E-module ‘Kind in de Jeugdzorg: seksualiteit in zicht’ staat online!

In opdracht van het Expertisecentrum William Schrikker heeft Dream Support de online E-module ‘Kind in de Jeugdzorg: seksualiteit in zicht’ ontwikkeld. We gaan hierbij in op het belang van seksuele opvoeding en geven we professionals tools om seksualiteit te bespreken met kinderen en jongeren (met een beperking) en hun ouders. We behandelen de seksuele ontwikkeling van kinderen, die al begint in de babytijd (en niet in de tienerleeftijd, zoals soms gedacht wordt). Door middel van verschillende (reflectie)opdrachten, filmpjes en minicolleges kan de jeugdprofessional zich verder professionaliseren en bekwamen op dit onderwerp.

 

De E-module is onderdeel van een uitgebreide leerlijn over seksualiteit binnen de William Schrikker Groep en geaccrediteerd door Stichting Kwaliteitsregister Jeugdzorg.

 

Voor de opdracht hebben we samengewerkt met Rutgers WPF: kenniscentrum over seksualiteit, Han Spanjaard: Spanjaard Development & Training en de William Schrikker Jeugdbescherming en Jeugdreclassering. De e-module is geaccrediteerd door Stichting Kwaliteitsregister Jeugdzorg.

 

De e-module is te volgen via www.hema-academie.nl  (zakelijk) of zie voor meer informatie: www.williamschrikker.nl

 

Interesse?

Als u ook (samen met ons) een E-module wilt ontwikkelen, neem dan contact met ons op! Ook bieden wij verschillende workshops over Opvoeden en seksualiteit aan voor oa de kinderopvang, Hoge Scholen, Jeugdzorginstellingen of andere organisaties. Voor meer informatie: info@dreamsupport.nl