Project ‘een veilige sfeer op school’

Tijdens het project leren leerlingen en docenten om (digitaal) pesten, discrimineren, roddelen of buitensluiten op school en in de klas te voorkomen en/ of te verminderen. Het project bestaat uit vier fasen, verdeeld over het schooljaar; discover, dream, design en deliver. Leerlingen ontdekken elkaars talenten, luisteren naar persoonlijke verhalen, visualiseren hun ideale, veilige school, maken een eigen plan om aan veiligheid te werken en geven de positieve verandering door aan andere leerlingen. Positieve leiders worden getraind als ambassadeur om zich in te zetten voor meer veiligheid in hun eigen klas.  Met het project ‘een veilige sfeer op school’ worden docenten én leerlingen geactiveerd en geïnspireerd om zelf een verschil te maken.

 

Voor wie? 

Het project is geschikt voor leerlingen van de onderbouw van vmbo, havo en vwo scholen. Het totale project bestaat uit vier bijeenkomsten voor leerlingen en drie dagdelen voor docenten/ mentoren. Het project kan aangepast worden aan de wensen en mogelijkheden van de school, en bijvoorbeeld ingepast worden tijdens projectweken.

 

Dit project ook op uw school?

Afhankelijk van het aantal bijeenkomsten en klassen kunnen wij een offerte opstellen. Neem gerust contact met ons op, dan komen we graag langs op uw school!