Weerbaarheid vergroten bij kinderen en jongeren

Afgelopen vrijdag hebben de ouders van de Wijkacademie Opvoeden in Oost in de aula van de Linnaeusschool een open buurtbijeenkomst georganiseerd rondom het thema ‘weerbaarheid van kinderen en jongeren’. Met dit thema zijn zij de afgelopen weken bezig geweest onder begeleiding van jongerenwerker en trainer Omar Kaddouri en pedagoog Sophie Borghouts (Dream Support). De ouders hebben kennis gemaakt met de ‘sterkte-gerichte benadering’ en hebben door middel van verschillende oefeningen, gesprekken en video’s meer geleerd over het vergroten van weerbaarheid bij kinderen en jongeren. Deze kennis wilden zij graag delen met andere ouders tijdens de open bijeenkomst.

Workshop weerbaarheid  Workshop weerbaarheid
Het werd een bijzondere bijeenkomst die bijna geheel werd verzorgd door de ouders van de Wijkacademie. Er ontstonden mooie gesprekken tussen de ouders en de andere aanwezigen. Als afsluiter van de middag hadden we Naziha Aouled (moeder van 10 kinderen en bekend van de documentaire ‘Naziha’s Lente’) uitgenodigd. De ouders van de Wijkacademie stelden haar vragen en zij ging met het publiek in gesprek over haar ervaringen en kijk op dit thema. De hapjes en drankjes werden, onder begeleiding van onze Op Gezonde Tour ambassadeurs, door de kinderen van de ouders en aanwezigen tijdens de bijeenkomst in een andere ruimte klaar gemaakt. Zij mochten hun gezonde hapjes tijdens en aan het einde van de bijeenkomst zelf uitdelen.

 

Alle aanwezigen gingen tevreden en geïnspireerd naar huis, waarna de ouders van de Wijkacademie nog even in het zonnetje werden gezet en hun certificaten ontvingen. Een gezellige en leerzame middag. We zijn trots op deze gemotiveerde en sterke groep ouders!

Wijkacademie Opvoeden certificaten  Wijkacademie Opvoeden Jamila & Hermien  Wijkacademie X OGT