Waarom de FLOOR academy?
FLOOR jongerencoaching ondersteunt jongeren op het gebied van persoonlijk leiderschap en toekomstplanning op een manier die aansluit bij hun belevingswereld en behoefte. Daarnaast wil FLOOR een organisatie zijn voor en van jongeren.

Voor jongeren die niet de standaardroute lopen in het leven, bijvoorbeeld door een beperking of ziekte, wordt veel beslist. Anderen bepalen wat goed voor ze is. Dit is een belangrijke reden waarom deze jongeren minder eigen regie ervaren en nemen. Hoe mooi zou het zijn als we jongeren zelf in de gelegenheid stellen om andere jongeren te inspireren? Dat leidt niet alleen tot een aanbod dat afgestemd is op jongeren, maar ook tot rolmodellen die deze jongeren zo hard nodig hebben.

WIJ ZIJN OPZOEK NAAR JOUW VERHAAL!

 

Een van de producten die de Floor Academy in de steigers heeft staan is een verhalenbundel met verhalen, ervaringen, poëzie en meer over relaties en seksualiteit.

We zijn opzoek naar bijzondere, mooie, blije of hartverscheurende verhalen, gedichten, ervaringen en literaire creativiteit.

Het maakt niet uit in welke vorm jij jouw verhaal vertelt. Het maakt niet uit of het 2 of 20 zinnen zijn. Als jij jouw verhaal wil delen op het gebied van relaties of seksualiteit ben je welkom!

 

Ik wil meedoen

Ontdekken, dromen en ontwikkelen!
De FLOOR academy is de plek waar jij als jongere geïnspireerd wordt op het gebied van persoonlijk leiderschap en toekomstplanning.

Ben jij tussen de 18 en 35 jaar?
En wil jij met andere jongeren het FLOOR academy programma vormgeven?

Meld je dan aan voor het kernteam. Het kernteam neemt deel aan een trainingsprogramma. Daarin leer je enerzijds hoe jij je eigen talenten kunt inzetten en versterken en hoe je leiderschap kunt ontwikkelen. Anderzijds leer je hoe jij andere jongeren én de samenleving kunt bereiken en inspireren.

• Impact maken!
• Eigen producten, tools en sociale concepten ontwikkelen!
• Een echte pré op jouw CV!

Doe mee!
Wil jij je eigen krachten ontdekken en benutten?
Wil jij jouw kennis en ervaringen delen met anderen?
Wil jij andere jongeren inspireren en een rolmodel zijn?
Wil jij jouw creativiteit inzetten om toffe tools te ontwikkelen?

Dan is de FLOOR academy echt iets voor jou!

Binnen de FLOOR academy:
• Wordt het kernteam opgeleid om activiteiten en producten rondom persoonlijk leiderschap en toekomstplanning te ontwikkelen.
• Worden er in totaal 8 evenementen (live en online) ontwikkeld en georganiseerd voor andere jongeren. Dit is inclusief een feestelijk eindevenement.
• Daarnaast leer je ook voor opdrachtgevers te werken. Twee evenementen worden georganiseerd in opdracht!
• Worden er verschillende tools ontwikkeld rondom persoonlijk leiderschap en toekomstplanning om andere jongeren te inspireren.

“De FLOOR academy is er voor jongeren, met verschillende achtergronden en omstandigheden. Een kernteam van jongeren vormt de spil van de academy. Zij hebben in hun leven net een andere route gelopen dan de ‘gemiddelde’ jongere door bijvoorbeeld een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid of schooluitval”

Bekijk onze video

Inmiddels is onze kerngroep gevormd en zijn we van start gegaan!
Hou deze pagina of onze facebook in de gaten voor komende updates, producten en of tools.

Samenwerkingspartners
FLOOR Jongerencoaching & Dream Support

FLOOR jongerencoaching
De missie van FLOOR jongerencoaching is om zoveel mogelijk jongeren die onvoldoende meedoen in de maatschappij, bijvoorbeeld door een beperking, ziekte of schooluitval, te ondersteunen bij het vinden van hun eigen plek in de samenleving. Daarbij leggen we de focus op:

• Wat jongeren zelf willen en kunnen. We zoeken naar een bij de jongere passende invulling van zijn leven. We duwen niet naar school of werk. Daarbij vertrouwen we erop dat ieder mens de wens heeft om mee te doen.

• De kracht die ieder mens in zich heeft. Het gaat dus niet om het repareren van gebreken of tekorten. We benaderen jongeren waarderend: Wat kun je wel?

FLOOR wil de kwaliteit van leven van jongeren verhogen door hen keuze en controle te laten ervaren. En hen te stimuleren om aan de samenleving deel te nemen op hun eigen manier. Zo ontwikkelen ze competenties en worden ze van betekenis op een manier die bij hen past. Dit verhoogt het zelfrespect van jongeren en het respect voor de jongere in zijn omgeving.

Dat doet FLOOR jongerencoaching met een netwerk van coaches die op vrijwillige basis jongeren begeleiden bij het maken en uitvoeren van persoonlijke toekomstplannen. FLOOR-coaches hanteren de Person Centered Planning methode als basis voor hun werk.

Dream Support
Herken je dat? We hebben allemaal, persoonlijk, maar ook als samenleving, te maken met uitdagingen. We willen misschien gezonder leven, we voelen misschien dat we onze potentie niet kunnen benutten of voelen ons in een hokje geplaatst. We veroordelen elkaar snel in plaats van dan we open staan voor elkaar en verbinden.

Dream Support biedt duurzame oplossingen voor deze (maatschappelijke) problemen en ontwikkelt concepten, tools of producten zoals spellen.

Onze programma’s empoweren jongeren, ouders, bewoners en professionals.
We zijn gericht op het versterken van kennis en vaardigheden om als deelnemer zelf weer verder te kunnen.

We werken community based, op basis van thema’s, die bij een groep of buurt spelen. We kijken naar wat wél kan en wat al wél goed gaat en waar we samen in de toekomst naartoe willen.

© 2020 Dream Support | Dit programma is mede mogelijk gemaakt door het Agis Innovatiefonds. Daarnaast is dit programma eigendom van FLOOR jongerencoaching & Dream Support en mag daarom niet gekopieerd en/of gedeeld worden met derden zonder toestemming