Just LIKE YOU

Just Like You is een interventieprogramma waarbij de dialoog over het thema ‘Opvoeding en diversiteit’ ontstaat, bestaande uit (online)trainingen en het Just Like You spel. 

Doel
– Groepen op een persoonlijke en laagdrempelige wijze in gesprek laten komen met elkaar
– verschillende groepen mensen beter naar elkaar laten luisteren en elkaar leren begrijpen
– (Meer) begrip is voor elkaar en verbinding tussen mensen bevorderen
– Een einde wordt maken aan het ‘hokjes’ denken
– Leefwerelden laten samenkomen om van elkaar te leren en elkaar te verrijken
– Groepen leren om op elkaars verhalen te reageren en (h)erkenning bij elkaar te vinden
– De magie van het verhalen delen  bevorderen 
– Het onderwerp diversiteit op een positieve manier bespreekbaar maken

 

Voor wie?
Just Like You is voor diverse doelgroepen in te zetten. Op maat informatie per doelgroep kunt u opvragen via hanne@dreamsupport.nl

Gemeenten (welzijn)organisaties
Een training voor ouders in kwetsbare wijken volgen een training over Opvoeding en diversiteit en spelen het spel Just Like You met elkaar, maar ook samen met andere ouders en partners in de wijk.

Professionals in het sociale domein: train de trainer
Train de trainer: professionals met een hbo diploma in sociale domein kunnen het Just Like You pakket aanvragen. dit pakket bestaat uit een starttraining, een online programma, werkmap en online coaching, plus natuurlijk hét veel gewilde Just Like You spel.

 

 

Bedrijven
In-company training over ‘diversiteit’, oa met het spelen van het spel Just Like You, door ervaren trainers. Vervolgopdrachten voor teams om de kracht van diversiteit binnen bedrijven en in teams te ontdekken.

Kinderen en jongeren
Een kinder- en jongere versie is ontwikkeling!

Opdrachtgevers en samenwerkingspartners
Gemeente Amsterdam , Haarlem Effect, Ouder-en Kindteam Amsterdam, Vreedzame Wijk, Combiwel, diverse medewerkers bij banken waaronder ABN Amro, INGBank, Rabobank, Eigen Haard, Stadgenoot, Ouder- en Kindteam Amsterdam en meer…

Lees hier een mooi artikel over het Just Like You-spel.

 

“Ik heb tijdens de training mijn collega’s op een heel andere manier leren kennen en dingen gehoord die ik eigenlijk helemaal niet wist!”

– Deelnemer train-de-trainers Just Like You van het Ouder- en Kindteam

‘Ik vond de training heel inspirerend, met goede afwisseling tussen theorie en toepassing. Daarnaast heb ik echt nieuwe manieren geleerd hoe ik met ouders verhalen over opvoeding kan delen, in plaats van de focus terichten op de hulpvraag van mijn cliënten”

– Deelnemer train-de-trainers Just Like You van het Ouder- en Kindteam

“Met de juiste tips uit de training kan ik het spel Just Like You nu heel goed inzetten binnen mijn werk. Het is echt magisch om op deze manier gesprekken te voeren met ouders” 

– Deelnemer train-de-trainers Just Like You van het Ouder- en Kindteam