Lancering ‘Just Like You’!

Afgelopen 18 oktober werd tijdens de mini-conferentie in Amsterdam Oost het spel van het programma Just Like You gelanceerd! Ruim 70 personen kwamen op de conferentie af en er was een mooie open sfeer om met elkaar uit te wisselen over het thema opvoeding en diversiteit.

Het eerste spel werd door stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter van stadsdeel Oost dankbaar in ontvangst genomen, waarbij hij in zijn speech aangaf dat het spel helemaal past bij de missie om een positief pedagogisch klimaat in de stad te versterken. Het spel werd overhandigd door twee peer-educators, ouders met verschillende culturele achtergronden, die de afgelopen maanden getraind zijn om het spel te spelen.

Er waren vier inspirerende gastsprekers die met de aanwezigen in gesprek gingen over wat er nodig is om kinderen en jongeren als wereldburgers op te laten groeien in een diverse samenleving als de onze.

 

Zoë Papaikonomou (oprichter van Diversity Media en co-auteur van het boek ‘Heb je een boze moslim voor mij’) ging in op het beeld dat de media aan ons meegeeft als het gaat om opgroeien in Nederland.
Specialist op het gebied van ouderschap, Margreth Hoek, vertelde hoe we ouders als ‘sociale innovators’ kunnen zien en wat dit zou kunnen betekenen voor het thema van de dag. Jongerenwerker, muziekmaker, grafisch ontwerper en schrijver van boek ‘Hart en hoofd, mijn avontuurlijke reis als jongerenwerker’, Graciano Loswijk, inspireerde de zaal met het zijn ervaring en het perspectief van jongeren, wat hebben zij nodig in deze tijd?

 

De vierde gastspreker Madhu Mathoera (oprichter van BE(E) Top of mind) gaf, een beeld van waar bedrijven mee worstelen als het gaat om diversiteit. En wat er nodig is om jongeren meer kansen te bieden binnen het bedrijfsleven. Er werden vier mooie prijzen verloot! Daarna was het tijd om in groepjes het spel te spelen onder begeleiding van de Just Like You peer-educators.

 

De moderator Redouane Amine sloot de ochtend af, we waren blij met zijn positieve, scherpe maar verbindende woorden. We hebben genoten van de worteltaart van Amira en de gezonde lunch van de Op Gezonde Tour Ambassadeurs!

 

Wil je dat het spel ook bij jouw organisatie, groep of evenement wordt gespeeld door opgeleide peer-educators? Of hier trainingen bij laten geven?
Je kunt het spel met peer-educator straks via https://dreamsupportacademie.nl bestellen.

 

Het spel is niet los verkrijgbaar, want we willen heel graag dat onze peer-educators het spel zelf komen spelen!