Vakantieblog: yoga met kids


Hee jij daar!

We zitten inmiddels middenin de zomervakantie, die er dit jaar waarschijnlijk een stuk anders uit ziet dan voorgaande jaren. Wij vinden het belangrijk dat gezinnen een gezonde levensstijl nastreven en willen dit voor iedereen toegankelijk maken. Juist óók in de vakantie is het belangrijk om gezond te blijven leven. Daarom stelden wij het Op Gezonde Tour online vakantieboek samen. Deze blog is een kleine sneak peek… We delen namelijk superleuke yogaoefeningen! Niet zomaar wat oefeningen, maar speciale bewegingen gericht om samen met je kids te doen. Sophie, uit ons Dream Team, laat samen met haar zoontje Louis zien hoe het moet. Enjoy!


Kinderyoga?


Kinderyoga is een goede manier om je kind te leren hoe met stress en spanning om te gaan. Er zijn echter nog veel meer redenen waarom kinderyoga goed is voor jouw mini. Hieronder zetten we alle voordelen op een rijtje. Heerlijk voor een ontspannen vakantie!


Voordelen van kinderyoga:

  • Een soepel lichaam. Door het beoefenen van yoga worden de spieren flexibeler. Het lichaam wordt hierdoor beweeglijker en het verkleint de kans op blessures.
  • Betere lichaamshouding. Yoga maakt je bewuster van je lichaam en van je houding. Zeker in een tijd dat kinderen vaak ingezakt voor een scherm zitten is dit een groot voordeel.
  • Meer zelfvertrouwen. Yoga leert kinderen om vol te houden, geduldig te zijn én naar een doel toe te werken. Als een bepaalde houding eindelijk lukt, wordt het zelfvertrouwen vergroot.
  • Betere concentratie. Door oefeningen met aandacht uit te voeren, leren kinderen zich beter te concentreren. Dat zorgt ervoor dat ze ook op school de aandacht er beter bij kunnen houden.
  • Minder stress. Ook kinderen kunnen last hebben van spanning en onrust. Door yoga leren ze te ontspannen en om beter met stress om te gaan.
  • Goede nachtrust. Is je kind een slechte slaper? Doe dan wat yogaoefeningen voordat hij/zij naar bed gaat en je kind slaapt waarschijnlijk een stuk beter.


Sophie en haar lieve Louis doen een kleine demonstratie. Yoga kun je heel goed samendoen met je kids, kijk maar hier!


Op Gezonde Tour online vakantie magazine

Wat staat er nog meer in het vakantieboek? Nou, hou je vast… Binnen de thema’s voeding, beweging, slapen & ontspanning delen we eindeloos veel oefeningen, challenges, spelletjes, feitjes en weetjes. Ten slotte voegden we een heleboel zomerse kidsproof recepten toe, speciaal voor tijdens de zomervakantie. Wat wil je nog meer?!

Ben je nu helemaal enthousiast over dit onderwerp? Bekijk dan een onze webshop, hierin staat onder andere een e-book met tips en oefeningen om samen met je kinds te ontspannen.

Het hele Dream Team wenst je een hele fijne én gezonde vakantie toe!