de 1e 1000 dagen

Een train de trainer-training voor vrijwilligers om gesprekken met andere ouders te voeren over de 1e 1000 dagen. In samenwerking met de aanpak Zo Blijven wij Gezond, de Vu (Food4smiles) en Dream Support is er een gesprekskaarten-set ontwikkeld om door middel van peer-education op een laagdrempelige manier gesprekken te kunnen voeren over een gezonde leefstijl, specifiek over de 1e 1000 dagen.

Inhoud programma
de gesprekskaarten-set wordt ingezet om de vrijwilligers meer kennis bij te brengen over het thema ‘de 1e 1000 dagen’.

De 1e 1000 dagen

Waarom?

 

 

 

Opdrachtgever
Dit programma is in samenwerking met de aanpak Zo Blijven wij Gezond en de Vu (Food4smiles).

Meer weten over dit programma?
Stuur dan een mail voor naar hanne@dreamsupport.nl

 

“Ik heb veel geleerd van dit programma. Bijvoorbeeld over gezonde voeding en veilig slapen voor baby’s, over het gevaar van beeldschermen voor kinderen onder de 2 jaar en welke ligging het beste is voor de ontwikkeling van je kindje. De ouders vonden het spelen met de tools heel leuk en leerzaam.”

“Veel van de informatie over de 1e 1000 dagen wist ik al, maar toch altijd goed om je weer bewust te worden van bepaalde dingen. Ik heb als professional veel geleerd over gespreksvaardigheden, hoe ik gesprekken met ouders moet aangaan, waar ik op moet letten, welke vragen ik kan stellen enz. De tools helpen hier ook bij. Het is een goede manier om elkaar beter te leren kennen en de binding in de groep te verhogen. We gaan het in de toekomst zeker meerdere keren doen.”

“Het was een leerzaam programma, je leert er advies geven aan ouders met problemen in bepaalde situaties maar je vergroot ook je eigen kennis en vaardigheden. Ook heb ik geleerd dat iedere ouder dingen anders aanpakt en verschillende meningen heeft. Je leert dus eigenlijk best veel van elkaar. Top programma!”