Voor gemeentes en organisaties

Dream Support helpt organisaties en gemeenten bij het bedenken, opzetten en uitvoeren van programma’s voor maatschappelijke vraagstukken. Denk hierbij aan: advies, behoeftenonderzoek, het bedenken en ontwikkelen van programma’s, het implementeren en uitvoeren van aanpakken.

 

Wij helpen gemeentes en organisaties op 3 manieren:

Wij helpen gemeentes en organisaties op 3 manieren:

blended-learning

Blended learning

Onze diensten omvatten het adviseren en scannen van organisaties om hun aanbod en werkwijzen te optimaliseren via blended learning. We analyseren welke aspecten digitaal kunnen worden aangeboden om beter aan te sluiten op de behoeften van de doelgroep, terwijl andere onderdelen meer persoonsgericht worden gemaakt. Daarnaast ontwikkelen we op maat gemaakte blended-learning programma’s, waarbij we de doelgroep betrekken en behoeften in kaart brengen. Onze experts zorgen voor branding, vertalen inhoud naar effectieve didactiek en implementeren het programma online. We bieden ook automatiseringsprogramma’s, zoals online training via e-mail, geschikt voor grote groepen, en richten ons op het vergroten van digitale vaardigheden om de digitale kansengelijkheid te bevorderen.

blended-learning

Voorbeeld blended learning programma

Spelen is Leuk, is een online programma over de spelontwikkeling van het jonge kind. In de praktijk zien professionals dat kinderen door verschillende omstandigheden steeds minder spelen. Terwijl spelen juist zo ontzettend belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind. Door spel worden de motoriek, zintuigen, taal, cognitie, fantasie en sociaal-emotionele ontwikkeling bevorderd.

Andere voorbeelden: 

  • Een (educatief)trainingsprogramma voor een specifiek doelgroep
  • Een e-learning programma afgestemd op verschillende talen en culturele behoeften

Community based

Wij ontwikkelen community-based programma’s voor specifieke maatschappelijke thema’s, waarbij zowel medewerkers in het sociale domein als bewoners en sleutelfiguren worden getraind. Ons doel is om kennis inclusief te delen, waarbij de lokale gemeenschap actief participeert in het vormgeven van het educatieve proces. Dit bevordert begrip en zorgt ervoor dat de inhoud beter aansluit bij specifieke uitdagingen en kansen binnen de gemeenschap. Daarnaast bieden we tools zoals gesprekskaarten, spelvormen en posters om verbinding en samenwerking te vergroten, waarbij lokale belanghebbenden betrokken worden bij het ontwikkelen van materialen die relevant zijn voor de behoeften en context van de gemeenschap.

Voorbeeld community based programma

Op Gezonde Tour Ambassadeurs is een impactvol programma waarin actieve ouders en bewoners als ambassadeurs fungeren om een gezonde leefstijl te bevorderen bij andere ouders of kinderen. Dit verandertraject, ontwikkeld in samenwerking met gemeenten en welzijnsorganisaties, richt zich op bewustwording in kwetsbare buurten met een hoog percentage in lage sociaal-economische situaties. 

Andere voorbeelden: 

  • Een interventie ontwikkelen voor een organisatie met verschillende tools die in te zetten zijn
  • Verschillende workshops en conferentiereeksen ontwikkelen
  • Advies over het betrekken van een community voor een specifiek thema en aanpak ontwikkelen

Trainingen voor jou en je team

Wij als Dream Support hebben trainingen ontwikkeld zodat jij als (zorg)professional kunt groeien en ontwikkelen. Binnen de thema’s kun je een training volgen op de blended learning manier. 

Bekijk alle trainingen en vraag een offerte aan voor jou en jouw team. 

Advies op maat

Gemeenten en organisaties, zoals welzijnsorganisaties, onderwijsinstellingen, hulpverlening of expertisecentra kunnen een adviesgesprek aanvragen. Wij denken vrijblijvend mee met de maatschappelijke opgave of het vraagstuk wat opgelost dient te worden.

Voorbeeld advies op maat:

  • Binnen organisaties meedenken over welke onderdelen er blended-learing gemaakt kunnen worden en meer vraaggerichte en efficiëntere inrichting van het aanbod maken.